van da hayali gezi hikayesi 40 puan acil 5.sınıfım Babamın facebookundan kaydoldum :D



Cevap :

Hakkari beylerinden Melik Muhammed Esat tarafından yaptırıldığı biliniyor. 1910 senesine kadar medrese olarak kullanılmış.  

 

 

İki katlı. Kitabesinde 1910 tarihi bulunan sarayın Seyyid Abdullah´a ait olduğu biliniyor.     Osmanlılar Dönemi´nde Şemdinli deresi üzerinde kurulan köprü Bağlar Köyü´ne 1,5-2 km. uzaklıkta bulunuyor. Köprü işçiliğindeki muntazam yapısı ve halen kullanılır olması nedeniyle önem taşıyor.     1938´de Cilo-Sat dağlarının Gevaruk Vadisi´nde rastladıkları resimler Hakkari yöresinde bir zamanlar mağara devri insanlarının yaşadığını gösteriyor. En az 5000 yıllık geçmişi olan kaya resimleri Hakkari´nin en büyük tarih hazinesi. Belirtilen yerde şimdiye kadar 1179 kaya resmi bulunuyor. Bu sayının daha da artacağı düşünülüyor ve civar yörelerde her geçen gün yeni kaya resimlerinin bulunduğuna dair haberler alınıyor.     Hakkari'ye 10. km mesafede yol kenarındaki Halil mevkiinde bulunmaktadır.       Gülereş Baba Mahallesi'nde kuzeyden güneye doğru eğimli bir sırtta yer alan mezarlık, halk tarafından ziyaret edilen ve kutsal bilinen yerlerden birisidir.     Hakkâri İlli, görülmeye değer doğal güzellikleri olan bir ildir. İl alanı, üzerinde buzullar olan sarp ve yüksek dağlar, buzul gölleri ve yeşil vadilerle kaplıdır. Ancak Hakkâri'nin bu ilginç doğal yapının yarattığı zengin turizm potansiyeli yeterince değerlendirilmemiştir, turistlik tesisler kurulmamıştır.İllerdeki görülmeye değer yerlerden biri, Cilo ve Salt dağları yöresidir. Bu dağlar üzerinde, buzullar, buzul gölleri ve çok çeşitli yaban hayvanlarıyla, birer "doğal haritası" olarak nitelenilir. Kış sporları ve dinlenme için son derece elverişli olan bu dağların ziyarete en uygun dönemi haziran-eylül ayları8 arasıdır.
Cilo, Dağı, Merkez İlçe 'ye 37 km uzaklıktadır. Bu yolun 20 km motorlu araçlara, 17 km ise katırla ve ya da yaya olarak aşıla bilmektedir. Cilo Dağı'na, bir de Yüksekova, üzerinde gidilmektedir. Salt Dağı'na ulaşım ise yine Yüksekova üzerinden, 23 km'si motorlu araçlarla 8 km'si yaya olarak yada atla sağlanmaktadır. Şemdinli Geverek Yaylasındaki göller bölgesi ve Bay Gölü'ne ise ulaşım, 150 km'lik otomobil, 15 km'lik yaya yoluyla sağlana bilinir.
Merkez İlçenin kuzeyindeki Karadağ üzerinde yer alan Seyithan Golaşın ve Golan Gölleri ile Berçelen yaylası da ilin görülmeye değer yerlerindedir. Merkez İlçeden Berçelan Yaylası'na 18 km'lik otomobil, 2 km'lik yaya yoluyla ulaşılabilmektedir.
İlin yabanıl doğal yapısının özgün örneklerinin görülebileceği bir yöre de Zap Suyu Vadisi'dir. Zap Vadisi'nde dağlardan yuvarlanarak gelen büyük kayalar, doğal köprüler oluşturmuştur. Yöre halkınca bu kayalar, "Şeytan Köprüsü "diye anılmaktadır. Vadinin Merkez İlçeyle Irak sınırı arasındaki kalan bölümünde çok özgün, bir eşi bulunmayacak güzelliği vardır. Vadinin 39'uncu km'sinde Şine kayalıklar yer almaktadır.Şine yöresinde Beytüşşebap'a giden yolun 110 km'sinde ise Melise Suyu ile Çeman Düzlüğü ve koruluğuna ulaşılır. Bu yöre de yeşilliği ile ilin ilginç yörelerinden biridir.       BUNLARI KISA KISA ANLAT      AMA BUNLAR HAKKINDA BİLGİ VER     

Van Müzesi: Van binlerce yıllık geçmişi ile birçok uygarlığı üzerinde barındırmış önemli bir kültür merkezidir. Geçmişten günümüze tarihin canlı tanıklarını bünyesinde toplayan müze; Van'ın tarihini tanımak isteyenlere kültür varlılarımızı gözler önüne serer.

Van Kalesi

Şehirin 5. km dışında bulunmaktadır. Van'ın önemli dinlenme ve gezinti yerlerinden birisini teşkil eden kale, Urartudan günümüze gelen birçok tarihi kalıntıyı üzerinde bulundurmaktadır. Kalede gerek Urartu döneminden gerekse Osmanlı döneminden bir çok kalıntı mevcuttur. Kalenin arka taraflarında ise eski Van şehrinden kalan tarihi eserler ve Horhor suyu bulunmaktadır.

 

Akdamar Adası ve Kilisesi

Akdamar Adası Gevaş ilçesinin kuzey batısında yer almaktadır. Van - Tatvan yolu üzerinde 10 km. mesafede bulunan iskeleden deniz motorları ile adaya ulaşılmaktadır.