ilkokul 3 sınıf için atasözleri ile kompozisyon örneği lütfen



Cevap :


Ağaç Yaşken EğilirAtasözü2Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi VarAtasözü3Ak Akçe Kara Gün İçindirAtasözü4Ayağını Yorganına Göre UzatAtasözü5Arkadaşını Söyle Sana Kim Olduğunu SöyleyeyimAtasözü6Bakarsan Bağ, Bakmazsan Dağ OlurAtasözü7Bugünün İşini Yarına BırakmaAtasözü8Atasözleri ve Anlamları (A Harfi)Atasözü9Akıl Akıldan ÜstündürAtasözü10Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Hatırı VardırAtasözü11Akılsız Başın Cezasını Ayaklar ÇekerAtasözü12Acele İşe Şeytan KarışırAtasözü13Alma Mazlumun Ahını Çıkar Aheste AhesteAtasözü14Bülbülü Altın Kafese Koymuşlar: "İlle de Vatanım" DemişAtasözü15Ana Gibi Yar Olmaz Bağdat Gibi Diyar OlmazAtasözü16Acı Patlıcanı Kırağı ÇalmazAtasözü17Atasözleri ve Anlamları (B Harfi)Atasözü18Akıl Yaşta Değil BaştadırAtasözü19Anlayana Sivri Sinek Saz, Anlamayana Davul Zurna AzAtasözü20Besle Kargayı Oysun GözünüAtasözü21Bilmemek Ayıp Değil Öğrenmemek AyıpAtasözü22Ağaca Dayanma Kurur İnsana Güvenme ÖlürAtasözü23Aç Tavuk Kendini Buğday Ambarında SanırAtasözü24Ayıpsız Yar Arayan Yarsız Kalır, Kusursuz Dost Arayan Dostsuz KalırAtasözü25Balık Baştan KokarAtasözü26Bal Tutan Parmağını YalarAtasözü27At Ölür Meydan Kalır, Yiğit Ölür Şan KalırAtasözü28Aza Kanaat Etmeyen Çoğu Hiç BulamazAtasözü29Ateş Olmayan Yerden Duman ÇıkmazAtasözü30Acemi Katır Kapı Önünde Yük İndirirAtasözü31Bin Nasihatten Bir Musibet İyidir (Yeğdir)Atasözü32At Binenin Kılıç KuşananınAtasözü33Armut Dalının Dibine DüşerAtasözü34Armudu Soy da ye, Elmayı Say da yeAtasözü35Can Çıkmayınca Huy ÇıkmazAtasözü36Alışmış Kudurmuştan BeterdirAtasözü37Ateş Düştüğü Yeri YakarAtasözü38Araba Devrilince Yol Gösteren Çok OlurAtasözü39Atılan Ok Geri DönmezAtasözü40Az Ateş Çok Odun YakarAtasözü41Boynuz Kulağı GeçerAtasözü42Bir Koltuğa İki Karpuz Sığmaz


KONU: "ADAMIN İYİSİ İŞ BAŞINDA BELLİ OLUR."

Açıklama Yapmak İçin İzlenecek Yol:
Yaptığı iş, o insanın karakterini gösterir. Çevrenizdeki çalışan insanları gözleyiniz. Türlü karakterde olan insanların işleri karşısında tutumlarını izleyip düşününüz. Herkesin aynı istek ve iyi niyetle çalışmadığını göreceksiniz.
. Düşünce Düzeni:
1 - İyi adam (özellikleri, davranışları, tutumu).
2 - İyi adam (karakter) - İş ilişkisi (iyi adamın işine karşı tutu
mu).
3 - Genel yargı, ders veya sonuç.
öRNEK ÇALIŞMA:
"İyi adam, sağlam karakterde olan, iyi düşünen, iyi duygulara sahip olan, iyi hareket eden, iyi niyetli insandır. Ruhunu eğittiği içindir ki birtakım zararlı davranışlardan ve zaaflardan uzaktır. Çevresindekilerin çıkarlarını en az kendi çıkarları kadar düşünür, kayırır. Yardımseverdir; hak yemez, yalandan kaçınır.
"İş insanın aynasıdır" derler. Bu söz bize karakterle iş arasındaki bağlantıyı özlü bir şekilde anlatır. İyi adam, yaptığı işe kendini bütünüyle verdiği, çalışmayı en büyük görev saydığı ve yaptığının mükemmel olmasını istediği içindir ki canla başla çalışır. Kaytarma, işi başından atma yollarını araştırmaz; bunun, insanın hem kendi kişiliğine hem de çevreye karşı bir küçülme olduğunu bilir. Böyle, işlerine karşı iyi niyetli bir çalışma eğilimi içinde bulunan kimseler, ilk bakışta belli olur. Kendilerini işlerine kaptırmışlardır. Bir dakikalarını bile boş geçirmek istemezler. Bütün dikkatleri işleri üzerinde yoğunlaşmıştır. Sağdan soldan gelen etkilere uymazlar, zararlı eğilimlere kapılmazlar. Derin bir sorumluluk duygusuyla yaptıklarının daima en iyi, en başarılı olmasını isterler. Bu amaçlarına ulaşırlar da...
Toplumun kalkınması için böyle sağlam karakterli, güvenilir, çalışkan bireylere ihtiyaç vardır. Bir insan kendisine verilen işleri canla başla, gerçek bir sorumluluk duygusuyla, en iyi şekilde yapmağa çabaladığı an, sağlam ve saygıdeğer bir kişiliğin temellerini atmış demektir.