Cevap :
Cevap:Selamlarr :)
ȵGüneş enerjisinin faydalarını hepimiz biliyoruz.Güneş sistemi sayesinde bir sürü ihtiyacımızı karşılıyoruz.Bu yüzden sürekli olarak kullanımına ihtiyaç duyuyoruz.Güneş sistemi bu yönünden belkide yenilenebilir enerji kaynakları arasında yer alıyor.Birçok yenilenebilir enerjiler güneş sistemi sayesinde karşılanabilirler evlerimizde bile paneller kurarak kendi elektriğimizi kendimiz üretebiliyoruz.Kısaca şunu diyebiliriz ki güneş panelleri ve güneş enerjisi hayat kurtarıcıdır.Aslında elektriği sadece güneş panelleri ile uretmeyiz rüzgar santralleri sayesinde de bu mümkün rüzgar santrallerine değen hava panellerin yönünu döndürebiliyor.
ȵEk bilgi verelim ȵ
☘Enerji kaynaklarımızı genel olarak iki başlık altinda inceleriz bunlar yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynaklarıdır.
☘Oluşumu kolayca olmayan ve biz kullandıkça tükenen ve geri getirilemeyen kaynaklar bizim ićin yenilenemez enerji kaynaklarıdır.
Fosil yakıtlar(Petrol,doğal gaz vb.)
Nükleer enerji
☘Oluşumu kolayca olan ve biz kullandıkça tükenmeyip tekrar tekrar kullanabilip ve geri getirilebilen enerji kaynaklarına ise yenilenebilir enerji kaynakları diyoruz.
Güneş enerjisi
Biyodizel enerji
Dalga enerjisi
Jeotermal enerji
Rüzgar enerjisi
Barajlardaki suyun enerjisi
Termik santral enerjisi
Açıklama:
selam
Güneş Enerjisi Nedir?
Yaklaşık olarak güneşin % 90'ı hidrojenden oluşmaktadır. Hidrojen gazının çekirdekleri ve helyum çekirdeği ile fizyon üzerinden meydana gelen birtakım tepkimeler, çok yüksek oranda enerjinin açığa çıkmasına olanak vermektedir. Farklı tepkimeler üzerinden meydana gelen güneş ışınları, atmosfer sayesinde belirli bir oranda dünyaya yansımaktadır. İnsan sağlığını tehdit etmeyecek noktada yeryüzüne ulaşan güneş ışınlarının, özel paneller ile elektriğe dönüşmesi ise güneş enerjisi olarak bilinmektedir.
Kullanım Alanları Nelerdir?
Doğrudan güçlü bir elektrik enerji üretmesi ile beraber, güneş enerjisi akla gelebilecek birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Aynı zamanda teknolojinin gelişmesiyle her geçen gün kullanım alanı artmaya devam ediyor.
- Endüstriyel alanlar,
- Pek çok farklı özel sektör üzerinden fabrika,
- Müstakil evler, bu
- Binalar,
- Soğuk hava depoları,
- Tarım ve hayvancılık,
- Akaryakıt istasyonları,
- Oteller,
- Hastaneler
- Elektrik enerjisinin ulaşmadığı yerleşim yerleri,
- Tarımsal sulamada düşük maliyet ile beraber sıcak su imkanı,
- Solar paneller ile sebze meyve ısıtma,
- Trafik ve sokak lambaları ile işaret lambaları,
- Park ve bahçe için elektrik,
Kısacası elektrik ihtiyacının olduğu her yerde önemli bir potansiyel teşkil etmektedir.