Cevap :
Bilimsel yasa kesin olarak ispatlanmış bilimsel teorilere denir.
Bilimsel yasa kesin olarak ispatlanmış bilimsel teorilere denir. Bilimsel teori ise henüz kanıtlanamamış bilimsel önermelerdir. Bir bilimsel kanun, gözlem ve deneylerle iyi desteklenip kanıtlanmış genel prensiptir. Tipik olarak bilimsel kanunlar, tarihi kayıtlardaki deney ve gözlemlerle örtüşen kısıtlı ilkeler kümesidir.
Bilimsel kanun konsepti, bilimsel teori konseptiyle yakından ilişkilidir. Tipik olarak, kanunlar teorilere nazaran dünya hakkında daha kısıtlı öngörülerde bulunurlar. Fizik bilimi, Fizik Kanunları diye bilinen bilimsel kanunlar başta olmak üzere bir takım bilimsel kanunlar tanımlar. Ayrıca, biyoloji bilimi de Mendel Kalıtımı ve genetikteki Hardy-Weinberg prensibi gibi bir takım bilimsel kanunlar tanımlar.Ve genel kanının aksine, kanıtlanan teori (kuram) kanun olmaz.
Kanunla teori arasında doğrudan, tamamlayıcı bir ilişki yoktur. Bilimsel yasalara örnek olarak verebileceklerimiz şunlardır: Genel çekim kanunu, Newton'un hareket kanunu. Aynı zamanda kanunla kuramı yani teoriyi ayırmak gerekir. Özel görelilik kuramı, Evrim Teorisi...gibi.