Cevap :
Cevap:
Açıklama:
Bilimsel düşüncenin özellikleri
Evrenseldir
Tüm insanların ve toplumun kolektif çıkarına hizmet edecek bir ürün üretmektedir. Yani tıp nasıl ki antik dönemlerde ve sonrasında da devam ederek süregelmişse günümüz dünyasında da katlanarak yeni gelişmeler ışığında halka fayda sağlamaktadır.
Genelleyicidir
Tümeli ilgilendiren sonuçlar bulmanın peşindedir. Örneğin, salgın hastalıklarda ölüm oranları ve alt sınıflarda neden fazla olduğuna dair net veriler sağlanması bu kapsamda ele alınmaktadır.
Eleştireldir
Bilimsel bilgi hakkında her ne kadar doğrulanabilir nesnel ürünler ortaya konulsa da her daim gerçekliğinden şüphe edilmeli ve sorgulanmasıyla oluşur.
Sistematiktir
Yola çıktığı düşünce ve bulmaya doğru giden yolda adeta bir kâşif gibi çalışan bilim insanları ve bu uğurda düzenli bir biçimde ilerlemek sistemli çalışmasıdır.
İmgeleyicidir
Çeşitli analitik inşa süreçlerinde mutlaka zihinde canlandırma ve noktaları birleştirmesiyle bu özellik oluşur.
Bilim insanlarının özellikleri
1) İyi Bir Gözlemcidir
Çevresini sürekli gözlemler. Her şey gözlemlemek ile başlar. Soruların kaynağı da, çözümlerin kaynağı da bu gözlemlerin sonucudur.
2) Meraklı ve Araştırmacıdır
Bilim adamı meraklıdır. Merak bilim insanlarının ortak özellikleri arasında yer alır. Etrafını gözlemlerken aklına binbir çeşit soru takılır.
3) Deney Yapar
Her zaman teorik bilgi tatmin etmez ya da yeterli gelmez. Deneyip görmek, işleyişi anlamak çoğu zaman daha iyi bir öğretmendir.
4) Sabırlıdır, Kararlıdır
Araştırmaları sonucu her zaman yeterli bilgiye edinemeyebilir. Deneyler yapar. Deneyler sonucu bir sonuç alamayabilir ama yılmaz, tekrar tekrar dener.
5) Gelişmeleri Takip Eder, Günceldir
Sadece ülkemiz de değil, dünyanın her yerinde sizin çalışma alanınız ile ilgili çalışmalar yapan mutlaka birileri vardır. Sadece kendi alanınız ile ilgili olmasına gerek yok. Başka birisinin bir çalışması da size ilham kaynağı olabilir.
6) Tarafsız Ve Objektiftir
Bilim adamı her zaman objektif davranır. Kişisel çıkar ve isteklerinden ziyade bilginin peşinden gider. Önyargıları, kişisel duygu ve düşünceleri ile işini ayırt etmeyi bilir.
umarım yardımcı olabilmişimdir...
en iyi cevap seçersen sevinirim:)