Yurdumuzda yapılan hayvancılık faaliyetlerin adlarını yazalım.

Cevap :

Cevap:

MERHABA

SORUNA BİR BAKALIM

YURDUMUZDA YAPILAN HAYVANCILIK FAALİYETİ

KARADENİZ BÖLGESİNDE Kıyı kesiminde bitki örtüsünün gür olması, yüksek dağ çayırlarının bulunması ve arazinin engebeli olması ve nemli iklim nedeniyle büyükbaş hayvancılık yapılır.

EGE BÖLGESİNDE Bölgenin kıyı kesiminde besi hayvancılığı, İç Batı Anadolu Bölümü'nde dağlıç ve sakız ırkı, İç Batı Anadolu platolarında karaman ırkı koyun yetiştirilir. Özellikle maki alanlarında kıl keçisi yetiştiriciliği önem taşır. Menteşe Yöresi'nde arıcılık gelişmiştir.

İÇ ANADOLU BÖLGESİNDE İç Anadolu Bölgesi'nin Türkiye koyun varlığı içindeki payı %20,1, keçi varlığı içindeki payı ise %9,5'tir. Türkiye'de yetiştirilen Tiftik keçisinin %70,9'u, Kıl keçilerin %8,2'si, yerli koyun ırklarının %17,7'si, melez koyunların da %66,0'ı İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilmektedir.

AKDENİZ BÖLGESİNDE Akdeniz Bölgesi'nde çayır ve otlakların az yer tutmasına karşın beslenen hayvan sayısı bir hayli fazladır. Bu durumun nedeni her zaman yeşil kalabilen ve 800 m'lere kadar çıkabilen maki topluluğunun varlığıdır. Teke Yarımadası, Taşeli Platosu ve Torıs Dağları'nda küçükbaş hayvancılık yaygındır.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE Doğu Anadolu Bölgesi Hayvancılık Çalıştayında Bölge hayvancılığı; Büyükbaş Hayvan Besiciliği, Süt Sığırcılığı, Kanatlı Yetiştiriciliği, Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Arıcılık,

MARMARA BÖLGESİNDE Makineli tarım nedeniyle otlak alanları daraldığından besi hayvancılığı ve mandıracılık gelişmiştir. Büyük kentler (bilgi yelpazesi.com) çevresinde kümes hayvancılığı yaygındır. Bursa Yöresi'nde ipek böcekçiliği önem taşır ve merinos koyunu yetiştirilir. Boğazlar ve Marmara'da balıkçılık yapılır.

GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE

Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde hayvancılık faaliyeti olarak en başta besi (et) sığırcılığı ve koyunculuğa öncelik tanınmalıdır. Çünkü her iki faaliyet alanı da bölgede bol miktarda bulunan meraya dayalıdır. Barışın gelmesi ile birlikte yayılıma yasaklanan meralar ivedilikle hayvancılığa açılmalıdır.

CANIM BENİM O KADAR UĞRAŞTIM Kİ LÜTFEN BUNCA EMEĞİMİ BOŞA ÇIKARMAMAK İÇİN EN İYİ SEÇ BİR DE RİCA ETSEM KALP ATAR MISIN