Cevap :
Açıklama:
Araç teknolojinin gelişmesiyle her yıl trafiğe çıkan araç sayısı arttı ve araçların çıkardıkları egzoz dumanları ozan tabakasına zarar vermeye başladı.
Daha fazla kağıt üretmek için ormanlardaki ağaçlar bilinçsiz bir şekilde kesilmeye başlandı. Böyle giderse Dünya’da orman diye bir şey kalmayacak. Ayrıca ağaçların azalmasıyla birlikte oksijen miktarı da azalıyor.
Sanayileşmeyle birlikte fabrikaların bacalarından çıkan zararlı dumanlar hem havaya zarar veriyor hemde fabrika çevresinde yaşayan insanların yaşamlarını olumsuz bir şekilde etkiliyor.
Zararlı duman yükseliyor ve havaya karışıyor bu durumda asit yağmurları ortaya çıkabiliyor.
Teknolojinin zararları: Gemi yoluyla taşınan petrol vb. kimya atıklar bazen denize veya okyanusa karışabiliyor bu durumda su kirliliği de ortaya çıkıyor.
Uzun bir süre kullanılan teknolojik aletler insan beynine zarar verebiliyor. Beynin elektriksel aktivitesini ve işleyişi bozmaktadır.
Artık teknoloji bağımlılığı diye bir kavram ortaya çıktı, insanlar birbiriyle muhabbet etmek yerine teknolojik aletler ile vakit geçirmeyi tercih ediyor, bu durumda insan ilişkileri zayıflıyor.
İyi akşamlar diliyorum
Teknolojinin Zararları Nelerdir?
1) Kanser Hastalığı
Yapılan araştırmalara göre teknolojinin en büyük zararları arasında kanser hastalığı gelmektedir. Teknoloji kanser hastalığına neden olmaktadır. Özellikle telefonlarda yüksek olan sar değerleri kişide kanser hastalığına sebebiyet vermektedir. Teknolojinin en büyük zararları arasında görülür.
2) Görme Problemleri
Teknolojinin zararları arasında görme problemleri gelmektedir. Aşırı derecede teknolojik aletler ile haşır neşir olan kişilerde bir takım görme problemleri nüksedebilir. Özellikle uzun süreli teknolojik aletlerin kullanımında hipermetrop ve miyop gelişimi başlayabilir.
3) Boyun Ağrısı
Teknolojinin zararlarının yanında boyun ağrısı da vardır. Boyun ağrısı özellikle teknolojik aletler ile aşırı derecede meşgul olan kişilerde görülür. Örneğin sürekli olarak bilgisayar başında durmak aynı boyun pozisyonunda kalmak boyun ağrısına neden olmaktadır.
4) Bağımlılık
Teknolojinin en büyük zararları arasında bağımlılık gelmektedir. Bağımlılık özellikle çocuklar başta olmak üzere yetişkinleri de tehdit etmektedir. Kişi sürekli olarak teknolojik aletlere bakma ihtiyacı hisseder. Bunun sonucunda da bağımlılık ortaya çıkar. Bağımlılık en büyük zararlardan bir tanesi olarak görülmektedir. Gündelik işlerinde dahi kişide bağımlılık belirtileri ortaya çıkmaktadır.
5) Sosyal Becerilerde Zorlanma
Kişide teknolojinin önemli zararları arasında sosyal becerilerde zorlanma görülmektedir. Örneğin çok fazla oyun oynayan bir çocukta sosyal becerilerinde bozulmalar yaşayabilir. Bu kişiler yeni bir kişi ile tanışırken içe kapanık olabilirler. Tamamen sanal dünyaya kendilerini adadıklarından dolayı gerçek hayatta gündelik işlerini yapmakta zorlanabilirler.
6) Öfke Kontrolü
Öfke kontrolünde bozukluk yine teknoloji bağımlılığının yanında görülmektedir. Teknolojinin zararları arasında öfke kontrolü problemi gelmektedir. Bu kişiler gün boyunca aşırı asabi olabilirler. Teknolojinin getirmiş olduğu bir doğal sonuç olarak görülmektedir
İyi dersler dilerim