Cevap :
Cevap:
Açıklama:
Kimyasal değişim üzerinden maddelerin hem yapısı hem de görüntüsü değişmektedir. Bu doğrultuda yepyeni ve bambaşka bir madde oluşumu gerçekleşir. Yani önceki madde ile hiçbir ilgisi olmadan kimyasal değişim üzerinden başka bir madde ortaya çıkar. Kimyasal Tepkimeler Kimyasal tepkimeler ile beraber maddeler tamamen büyük bir değişim göstermektedir. Şimdi kimyasal değişimin ne olduğunu öncelikle öğrenelim. Kimyasal değişim: Maddenin taneciklerinde tamamen değişim yaratan ve bunun neticesinde bambaşka bir madde yaratan tepkimeye kimyasal değişim denmektedir. Bu doğrultuda maddenin renk, koku ve tat gibi birçok unsuru değişkenlik gösterir. Kimyasal tepkime: Farklı maddelerin bir araya gelerek değişik bir madde oluşturmasına kimyasal tepkime denmektedir. Buna diğer bir deyişle kimyasal değişim üzerinden maddenin tamamen farklı bir hale gelmesi şeklinde de ifade etmek mümkün.
Merhaba,
Cevap Bileşik olmalıdır.
Farklı tür atomların, belirli oranlarda bir araya gelerek oluşturdukları saf maddelere bileşik denir. Bileşikler ise aynı cins moleküllerden oluşan saf maddeler olarak bilinirler. Bileşiklerin elementler ile arasındaki yapı farkı ise budur. Elementler atomlardan oluşurken, bileşiklerin en küçük yapı birimi moleküllerdir. Formüllerle gösterilen bileşikler, kimyasal yollarla bileşenlerine ayrılırlar. Belirli bir oranda birleşmektedirler.
Özellikleri ise ;
- Saftır,
- Homojendir,
- Fiziksel yollarla ayrılamaz,
- Bileşikler formüllerle gösterilir,
- Erime ve kaynama süresince sıcaklık sabittir,
- Kimyasal yöntemlere bileşenlerine ayrılabilir,
- Farklı cins atom aynı cins tanecik içermektedir.
Element ve bileşikler, saf maddelerdir. Saf madde olmalarının sebebi ise, taneciklerinin aynı cins olmasından ileri gelmektedir.
Elementler, tek cins atomlardan oluşan saf maddelerdir. Periyodik cetvelde gördüğümüz tüm maddeler birer elementtir. Sembolle gösterilirlerler. Elementlerin sembolleri bir büyük harf ile başlar ve ardından gelen küçük harf ile devam ederler.
Başarılar dilerim.
@Cereη & #OptiTim.