"Şüphesiz ki bu Kur’an en doğru yola iletir; iyi davranışlarda bulunan müminlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler." İsrâ suresi, 9. ayet.
Yukarıdaki ayette, Kur’an-ı Kerim’in hangi özelliklerine dikkat çekilmektedir?


Cevap :

∑єянαвα^^

ꨄHemen cevaba geçelim

➥Cevabımız;

  • ★Burada Kur'an-ı Kerim'in insanları iyiliğe ittiğini anlatıyor. ✩Şüphesiz ki bu Kur'an en doğru yola iletir✩ yazıyor zaten. Ve orda ✦iyi davranışlarda bulunan müminlere, kendileri için büyük mükafat olduğunu müjdeler.✦ derken iyilik yapan insanların cennete gideceğini anlatmıştır. Bu dünyaya gelen herkes öldükten sonra cennete veya cehenneme gider. İyilik yapanlar cennete; kötülük yapanlar cehenneme gider. Allah ve peygamberler her zaman bizim iyi olmamızı ister. Biz iyi oldukça / iyi davranışlarda bulunursak sevap kazanırız. Her kazandığımız sevap sayesinde cennete bir adım daha yaklaşırız. Cennete güzellikler vardır. Cehennemde ise ateş vardır. Her yapılan kötülük bizi cehenneme doğru iter. Cehenneme gitmek kolaydır. Yani kötülük yapmak kolaydır. Aslında iyilik yapmakta kolaydır da insanlara göre bu çok zor birşey. Bir yaşlıya yardım etmek zor ama bir yaşlıyı kandırmak kolay. En ufak sevaplarımız ve günahlarımız kaydediliyor. Ve öldükten sonra yaptığımız davranışlara göre cennet-cehenneme gidiyoruz. Peki neler yaparsak cennet veya cehenneme gideriz??

✿Neler Yaparsak Cennete Gideriz??✿

  1. Yaşlılara yardım ederek.
  2. İnsanları severek.
  3. Anne babaya saygılı olarak.
  4. Hayvanlara yardım ederek.
  5. Ağaç dikerek.
  6. Güzel sözler söyleyerek vb. şeyler örnek verilir. Bunların genel adına iyilik denir. İyilik yaparak cennete gideriz.

❀Neler Yaparsak Cehenneme Gideriz??❀

  1. Kötü sözler söyleyerek.
  2. Hırsızlık yaparak.
  3. Adam öldürerek.
  4. Şiddet uygulayarak.
  5. Ağaçları keserek vb. şeyler örnek verilir. Bunların genel adına kötülük denir. Kötülük yaparsak cehenneme gideriz. Dediğim gibi insanoğlu kötülük yapmayı seviyor. İyiliğe başvuran insanlar çok azdır.

#Optitim||#MK8||#İ'