Cevap :
Cevap:
Heyelan: Halk arasında yer kayması adıyla bilinen heyelan birçok farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir. Aşırı yağış ilk nedenleri arasında yer alır, yol çalışmalarında yapılan ihmaller ve zemine bağlı unsurlar da heyelana neden olabilir.
Sel: Sel felaketleri çok yağış alan bölgelerde sıklıkla görülüyor. Bu nedenle Türkiye'de su baskınları en çok Karadeniz bölgesinde yaşanıyor. Asıl nedenlerden biri de nehir yataklarının kapasitesinin az olmasıdır. Aynı zamanda şehirlerdeki alt yapı yetersizliği de taşkınların çok daha sık yaşanmasında kilit rol oynuyor.
Deprem: Yer kabuğunu oluşturan levhalar birbirlerinin üstüne gelecek şekilde konumlandırılmıştır. Doğal süreçler ile birlikte bu levhaların birbirini zorlaması ya da sıkışması depremlerin en önemli kaynaklarıdır. Deprem kuşağında olan ülkelerde yaşanma riski diğer ülkelere oranla beş kat daha fazladır. Türkiye de Japonya gibi deprem kuşağında yer alan ülkeler arasında yer alıyor. Depremin oluşmasında doğrudan olmasa bile dolaylı olarak insani faktörler de etki etmektedir. Çarpık kentleşme ve kentleşme bu faktörlere örnek olarak gösterilebilir.
2- Yangın: Orman, ev, fabrika yangını gibi çeşitleri bulunan bir diğer doğal afettir. Dünya genelinde çıkan yangınların %80'inden fazlası kaza ve ihmal kaynaklıdır. Yetersiz yangın tüpü bulundurma, eğitimsizlik ve çevreyi önemsememek de başlıca nedenleri arasında gösterilebilir. Ağaçlar, dünyanın oksijen kaynağı olduğu için orman yangınları en tehlikeli doğal afetler arasında yer alıyor.