Cevap :
1880 doğumlu Amerikalı bilim adamı olan Jr. Adelbert Ames optik çalışmalarıyla tanınmakta olup göz enstitüsüne yaptığı çalışmalarla bilinmektedir. En bilinen çalışması ise Ames Odası ya da Ames Penceresi (Ames Room) optik yanılsamalar arasında ilk sırada olup bir çeşit illüzyon örneği olarak sunulmaktadır. Ames Odası ilk kez 1934 yılında inşa edilmiş ve sonraki yıllar uygulamaya koyulmuştur.
Ames Odası uzaktan bakıldığında normal olarak görülen ve kübik (küp görüntüsü) şekilde dizayn edilmiş bir odayken, aslında odanın gerçek şekli yamuktur. Ama bu gözle görülemez ki odanın dizaynı bu yöndedir. Oda eğimli olup sağ tarafı sol tarafından daha yakın görülmektedir (kendinizi izleyici olarak düşünün). Oluşan göz yanılsamasıyla köşelerden birinde duran insan diğer köşeye oranla boyut değiştirmektedir. Bu kişi odanın solunda normalken sağına doğru yürüdükçe başı tavana değmektedir. Bu da bize boyu uzuyormuş gibi gelmektedir ki (normalde bize doğru yaklaşıyor gibi hissetmemiz gerekirken illüzyon bizi içine alır ve beyin bize adamın boyunun uzadığını söyler) bu yanılsama duvarlar olmadan da gerçekleşmektedir. Arkadaki ufuk çizgisi düz değilse Ames Odası'nın illüzyonuna kanmak pekala mümkündür. Bilgisayar efekti sanılan Ames Odası, sinemada ve müzk videolarında kullanılmaktadır (bknz.Yüzüklerin Efendisi: Gandalf'ın içinde bulunduğu oda). Ayrıca bilim müzelerinde de önemli bir yere sahiptir.
Ames Odası'yla ilgili kadınları etkileyen ilginç bir olay daha vardır ki adı Honi Phenomenon olarak bilinen Honi Fenomeni ya da Honi Algısı'dır. Odaya giren eşlerden kadınlar, eşlerinin boylarında o odadaki yabancı kişi kadar belirgin bir farklılık olmadığını iddia etmektedir. Seçici algısal çarpıklık olan bu durumun kadınların eşlerine olan güveni ve sevgisiyle orantılı olduğu söylenmektedir.
EN İYİ CEVAP OLARAK SEÇERSEN SEVİNİRİM İYİ ÇALIŞMALAR