Cevap :
ilekçe, bir isteği bildirmek, bir şikayeti duyurmak veya herhangi bir konuda bilgi vermek amacıyla resmi veya özel kurumlara/kuruluşlara yazılan resmî yazıdır. her türk vatandaşının resmî kurumlara dilekçe verme hakkı vardır vebu hak anayasanın teminatı altındadır.
dilekçe yazarken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:
1. dilekçe çizgisiz beyaz kağıda (A4) yazılır. teksir kağıdı, çizgili kağıt veyayarım kâğıt kullanılmaz. dilekçe metni genellikle kısa olur. ancak bazı özeldurumlarda kâğıdın ön yüzü yeterli olmazsa kağıdın arka yüzüne yazılmaz ikinci bir kağıt kullanılır.
2. dilekçe bilgisayarla, daktiloyla veya (mavi yada siyah mürekkepli) dolma kalemle yazılır. tükenmez kalemle veya kurşun kalemle dilekçe yazılmaz.
3. dilekçe metni fazla uzun olmayacağı için yazı, sayfaya bakışım kuralı dikkate alınarak güzel bir kompozisyonla yerleştirilmelidir. (yukarıda kağıdın dörtte biri kadar, sol tarafta en az 3 cm ve sağ tarafta 1 cm boşluk bırakılmalıdır.)
4. dilekçeye sorunla ilgilenecek kuruma (veya makama) hitapla başlanır. hitaplar kurumun idari yapısına uygun olmalı ve eksiksiz yazılmalıdır: ankara valiliğine, meram kaymakamlığına, kayseri büyük şehir belediyesi başkanlığına, selçuk üniversitesi rektörlüğüne, fen-edebiyat fakültesi dekanlığına, sarayönü meslek yüksek okulu müdürlüğüne gibi.
dilekçe büyük bir kurumda bir alt birimi ilgilendiriyorsa hitapta bu belirtilebilir:
////////////////////////////////////////////////////