2.ÇİZGİ GRAFİĞİ
Araştırmalar sonucu elde edilen bilgilerin çizgi ile ifade edilerek gösterilmesine çizgi grafiği denir.
Çok yönlü kullanma imkanı olduğu için en çok kullanılan grafiktir.Hastanelerde ,hastaların günlük vücut sıcaklıkları genellikle bu tür grafiklerle gösterilir. Bir dikey , bir yatay çizgi çizilir ve bunlar eşit aralıklarla bölünür.
3. SÜTUN GRAFİĞİ
Toplanan bilgilerin sütun şeklindeki grafik ile gösterilmesine sütun grafiği denir.
Bu tip grafikte gösterilmek istenen değerler sütun veya çubuklarla ifade edilir. Çizgi grafiğinde olduğu gibi dikey ve yatay çizgiler çizilir ve eşit aralıklarla bölünür.Karşılaştırılacak değerler bu aralıklar üzerinde işaretlenir. Aynı genişlikte sütunlar bu işaretlere kadar uzatılır.
Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/221502-nesne-sekil-sutun-ve-cizgi-grafiginin-farklari-nelerdir.html#ixzz2Fyrrsq00
Araştırmalar sonucu elde edilen bilgilerin çizgi ile ifade edilerek gösterilmesine çizgi grafiği denir.Çok yönlü kullanma imkanı olduğu için en çok kullanılan grafiktir.Hastanelerde ,hastaların günlük vücut sıcaklıkları genellikle bu tür grafiklerle gösterilir. Bir dikey , bir yatay çizgi çizilir ve bunlar eşit aralıklarla bölünür.
Aşağıdakileri yapmak istiyorsanız, dağılım grafiği yerine çizgi grafiğini tercih edebilirsiniz:
Yatay eksen boyunca metin etiketleri kullanma Bu metin etiketleri aylar, üç aylık dönemler ve mali yıllar gibi eşit aralıklı değerleri gösterebilir.
Yatay eksen boyunca az sayıda sayısal değer kullanma Zaman aralığını, örneğin yılları temsil eden az sayıda, eşit aralıklı sayısal etiketler kullanıyorsanız, çizgi grafiğini kullanabilirsiniz.
Yatay eksen boyunca zaman ölçeği kullanma Çalışma sayfasındaki tarihler sıralı olmasa veya aynı temel birime sahip olmasa bile, tarihleri gün, ay veya yıl sayısı gibi belirli aralıklarla veya temel birimlerle kronolojik sırada görüntülemek istiyorsanız, çizgi grafiği kullanın.
Yazının Devamı: http://www.renkliweb.com/kultursanat/cizgi-grafigi-nedir-nerelerde-kullanilir.html#ixzz2Fys4KdWp
Anasayfa: RenkliWEB
Sütun Grafiğinin Kullanım Alanları
Sütun grafiğinde iki eksen vardır. Yatay eksende ve düşey eksende ölçülen değerlerin birbirine göre durumları sütunlarla (çubuklarla) belirtilir. Yatay eksende incelediğimiz bir değere göre, düşey eksendeki değişimi görebiliriz.
Ürün hasılatlarının yıllara dağılımı
Fabrikada üretilen ürünlerin üretim miktarları (aya-yıla göre)
Bir kentte ya da ülkede yıllara bağlı yağışlar
Bir okuldan mezun olan öğrenci sayısının yıllara göre dağılımı
Ülkeler arası üretim karşılaştırması
Bir forum sitesine günde gelen mesaj sayısının incelenmesi
Yazının Devamı: http://www.renkliweb.com/kultursanat/sutun-grafigi-nedir-nerelerde-kullanilir.html#ixzz2FysJuJqv
Anasayfa: RenkliWEB