Cevap :
MERHABA
Sorumuz = Büyük Taarruz Ve Başkomutanlık Meydan Savaşı aynı şey mi yoksa ikisi de farklı zamanda yapılan savaşlar mı?
Önce sorumuzun cevabını verelim sonra savaşı açıklayalım
Sorumuzun cevabı
Büyük Taarruz sırasında Dumlupınar'da bir meydan muharebesi de yaşanmıştır. Mustafa Kemal bizzat bu muharebeyi yönettiği için bu savaşa Başkomutanlık Meydan Muharebesi denilmiştir.
Savaşın Sebebi ve Sonucunu Söyleyelim
Sebebi =
Sakarya Meydan Savaşı'ndan sonra savunmaya geçen Yunan ordusuna karşı bir taarruzda bulunup Anadolu'dan gitmelerini sağlamak.
Sonucu =
Yunanlılar Anadolu'dan atılmıştır .
<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
#aeriblogs
#weareone
#optitim
#iyidersler
#alıntıdeğildir
#alıntıdeğildir
Cevap:
Büyük Taarruz 26 Ağustos 1922 tarihinde başlamıştır. 3 gün boyunca Yunanlılara karşı verilen büyük mücadeleler sonucunda en son 30 Ağustos 1922 tarihinde Başkomutanlık Meydan Muharabesi ile bu taarruz taçlandırılmıştır.
Kütahya'ya bağlı Dumlupınar yakınında 30 Ağustos 1922'de Başkomutan Mareşal Gazi Mustafa Kemal bizzat orduyu yönetmiş o yüzden de bu muharebe Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak anılmıştır.
Açıklama:
Kurtuluş Savaşı kronolojisi nasıldır?
Kurtuluş Savaşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde dönemin padişahı tarafından kendisine izin verilmemesine rağmen, vatan uğruna canını feda etmeye hazır olduğunu göstermiş ve 16 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıkıp 19 Mayıs’ta Samsuna ulaşmıştır.
Bu tarih Kurtuluş Savaşının başlangıç tarihi olarak kabul edilir. Aynı padişah tarafından hakkında arama emirleri ve tutuklama emirleri çıkarılması Ulu Önder’i vatan sevdasından ve vatanın kurtulması için vereceği bu mücadeleden asla geri döndürmemiştir.
Sırasıyla Amasya Genelgesi, Erzurum Kongresi ve Sivas Kongresini yapmış ve Anadolu’yu Kurtuluş Savaşı için örgütlemeye başlamıştır.
Atatürk ile ilgili daha fazla bilgi için;
eodev.com/gorev/3229599
#team90