Cevap :
Kapadokya, (Kappadokia) Bölge 60 milyon yıl önce;Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyuncayağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkmıştır.
İnsan yerleşimi Paleolitik döneme kadar uzanmaktadır.Hititler'in yaşadığı topraklar daha sonraki dönemlerde Hrıstiyanlığın en önemli merkezlerinden biri olmuştur. Kayalara oyulan evler ve kiliseler, bölgeyi Roma İmparatorluğu'nun baskısından kaçan Hıristiyanlar için devasa bir sığınak haline getirmiştir.
amanın telaşa kapılmadan, gelip geçen medeniyetleri izlediği, doğa, insan ve tarihin el ele vererek yarattığı bir kültür doğa ve tarih hazinesidir Kapadokya. Tarih öncesinden Hititler’e, Persler’den Romalılar’a, Bizanslılar’dan Selçuklular’a, Osmanlılar’dan bugüne uzanan zengin doğal ve kültürel mirası nedeniyle UNESCO tarafından 1985’te dünya doğal ve kültürel mirası listesine alındı.
Yabancı gezginleri büyüleyen Kapadokya bölgesi, jeolojik devirlerde aktif birer volkan olan Erciyes Dağı, Hasandağı ve Güllüdağ’dan bölgeye yayılan lavlarla oluştu. Ortaya çıkan tüf tabakası, vadi yamaçlarından akan yağmur suları, soğuk ve sıcak hava ve rüzgarın işbirliği sonucunda aşınarak bugünkü şeklini aldı. Alt kısımda kolay aşınan kayaların ortaya çıkardığı konik biçimlerle, üst kısımda bulunan sert kayaların daha farklı aşınarak konilerin tepelerinde kalması sonucu ortaya çıkan doğal heykellere de “peri bacaları” adı verildi. Peri bacaları, yoğun olarak, Ürgüp-Üçhisar-Avanos üçgeni arasında kalan vadilerde, Ürgüp-Şahinefendi arasındaki bölgede, Nevşehir Çat kasabası civarında, Kayseri Soğanlı vadisinde ve Aksaray Selime köyü civarında bulunmaktadır. Kolayca işlenebilen bu kayalar, insan yaratıcılığı ile birleşince dinsel işlevi olan oyma yapılara dönüşüverdi.