Cevap :
Doğada Soğuk
Doğa sporları yaparken soğuk sizi ısırmasın. Tırmanış ve doğa sporları meraklılarını Özellikle kış aylarında bekleyen risklerden biri de ‘soğuk ısırığı’, başka bir deyişle lokal donmadır. Soğuk ısırığı vücut dokularının donmasıyla gelişiyor. Eller, ayaklar, kulaklar ve özellikle de burun ucu en sık donan bölgelerdir.
Soğuk kan dolaşımını kısıtlar. Bu kısıtlılık özellikle vücudun uç noktalarına daha az kan gitmesi anlamına gelir. Kulakların ve burun ucunun donma nedeni şudur. Kulaklar incedir ve fazla kan almazlar. Burnun ise soğuktan korunması zordur.
Kan Dolaşımı ve Soğuk: Soğuk ısırığı metallere ya da sıvı yakıtlara temasla da gelişebilir. Kan dolaşımı azaldıkça dokular donmaya başlar. Hücreler arasındaki su kristalleşir. Hücre içindeki suyu emerek büyür. Vücudu sıcak tutmak önemlidir. Vücut sıcaklığını korumak bu kan dolaşımını bozmayan giysilerin tercih edilmesiyle olur. Kat kat ve dar olmayan giysiler tercih edilmeli. Dar ayakkabılar da kan dolaşımını engeller. Dolayısıyla donmayı kolaylaştırır. Sigara ve alkol içmek de yüzey kan dolaşımını azaltır. Dolaşımı artırmak için ise el ve ayak parmaklarını hareket ettirmek, kolları hızla çevirmek işe yarar.
Devamını oku: Doğada Soğuk
Türkiye'de YaylacılıkYaylalarımız
Yayla, çevreye göre daha yüksek anlamına gelir.Fazla engebeli olmayıp düz ve otlaklarla kaplı, suyu bol olan yaylalar hayvancılıkla geçimlerini sağlayan topluluklarca yılın belirli aylarında hayvanlarına taze ot temini ve aynı zamanda hayvansal üretimlerini (süt, peynir, yağ gibi) yapmak amacıyla kullanılır.Geleneksel kültürümüzün önemli bir öğesi olan yaylacılık faaliyetleri, yoğun olarak özellikle Akdeniz, Ege, Karadeniz, İç Anadolu ve kısmen Doğu Anadolu Bölgelerimizde günümüzde de devam etmektedir.
konu ile ilgili sloganlar resimler yazı ama yazı fazla yazmanı tercih etmem