müzik olmasaydı ne yapardık



Cevap :

Müziğin Günlük Hayatta Etkileri



Müzikle tedavi, uykusuzluk çekenler ve fazla hareketli çocukları yatıştırmak için de kullanılıyor. Durumu ağır olan hastalara cesaret veriyor. Ameliyat sırasındaki ağrılar sakinleştirici müziklerle azaltılıyor. Daha canlı müzikler de vücudun kendini iyişleştirmesi konusunda etkileyici oluyor. Akupunktur seanslarında, tedavinin daha etkili olmasını sağlıyor.

Kazada yaralananlar, sevdikleri müziğin sürekli çalınması ile kendilerine geliyorlar. Parkinson’un başlangıcı da iyi seçilmiş bir müzik sayesinde yavaşlatılabiliyor.

Müziğin sadece ruhun değil, bedenin de gıdası, hatta ilacı olduğu iddia ediliyor. Bilimadamları, müziğin insan sağlığına olan katkılarını yeni yeni ortaya çıkarmaya başlıyorlar.

Ne tür müzik?..

Yüksek ve hızlı müzikler, insana enerji veriyor ve kalp atış hızının artmasına neden oluyor, solunum hızını değiştiriyor ve kan basıncını arttırıyor. İnsanları rahatlatmak için yumuşak sesler ve yavaş müzikler kullanılıyor. Rahatlatan müziğin hızı bazen bir annenin kalp hızıyla (dakikada yaklaşık 72 vuruş) bağdaştırılıyor.

Uyuşukluktan ve yorgunluktan yakınan kişilere de hızlı tempolu müzikler öneriliyor. Normal kalp atışı hızıyla başlayan ve yavaş yavaş hızını arttıran müzikler dinleyicide heyecan yaratıyor. Bu, kendini en açık şekilde geleneksel savaş davulları ve askeri bandolarda gösteriyor.