Cevap :
1.Dini Sonuçlar: Din adamlarına duyulan güven sarsılmış, kilise uygulamaları sorgulanmaya başlanmış ve skolastik düşünce zayıflarken özgür düşünce ve bilimsel gelişme başlamıştır. Bu durum Rönesans ve Reform hareketlerine ortam hazırlamıştır.
2.Sosyal Sonuçlar: Vassallar üzerindeki baskılar azalmış, köylülerin durumu düzelmiş ve burjuvazi güçlenmeye başlamıştır. Bu durum, sınıflararası dengelerin oluşmasına zemin hazırlamıştır.
3.Ekonomik Sonuçlar: Doğu-Batı ticareti hızlanmış, Akdeniz limanları canlılık kazanmış ve bu ekonomik canlılıktan en çok İtalyanlar yararlanmıştır. Coğrafya Keşifleri ve Akdeniz ticaretini yeniden zayıflatmıştır.
4.Bilim-Teknik ve Küıtürel Sonuçlar: İslam bilginleri (Ibn-i Sina, Farabi, Ibn-i Rüşd) ve düşünürleri Avrupa'yı etkiledi. Bu etkilenme aynı zamanda Ispanya'daki Islam dünyasından da gerçekleşmiştir. İslam uygarlığından, Eskiçağ (Antik çağ) Yunan ve Hellen uygarlıkları öğrenildi. Bu da Rönesans'a zemin oluşturdu. Kağıt, matbaa, barut, pusula, dokuma ve bir çok tarım ürünü Avrupalılarca öğrenildi. Kağıt ve matbaa, kültürel canlanmaya; barut, askeri teknolojinin gelişmesine; pusula, Coğrafya keşiflerine neden olmuştur.
5.Siyasi Sonuçlar : Derebeylerin siyasi gücü azalırken, merkezi krallıklar güçlenmiştir. Din devleti anlayışı zayıflarken, milli monarşiler oluşmaya başlamıştır. Millet (ulus) bilinci ve ulusal devlete geçiş süreci oluşmaya başlamışsa da; ulusal devletlerin kurulması Fransız Ihtilali süreci ile gerçekleşmiştir.
6.Türk-Islam Dünyasına Etkileri Anadolu, Suriye ve Filistin büyük tahribata uğradı. Türklerin batıya ilerleyişi gecikti. Türklerin Islam dünyasındaki önemi arttı