Cevap :
Depremler Yerküresinin belirli bölgelerinde çok sık ve şiddetli olarak meydana gelmektedir, diğer bazı bölgelerde ise çok az oluşmakta ve duyulamayacak kadar hafif geçmektedir. Araştırmacılar yaptıkları çalışmalar ile bütün dünyada meydana gelen depremlerin episantırlarını 1967 yılında bir harita üzerine geçirmişlerdir (1961-1967 arasındaki 300 bin deprem). Çalışma sonucunda görülmüştür ki depremler, genellikle levha sınırlarını izlemekte ve özellikle iki kuşak üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu kuşaklardan birisi ve en belirgin olanı Pasifik Okyanusunu çevrele¬yen Pasifik Kuşağı; diğeri ise Cebeli-Tarık'tan Endonezya adalarına kadar uza¬nan ve Türkiye ile yakın komşularını içerisine alan Akdeniz - Himalaya Kuşağı’dır
Geçmişte olduğu gibi bu günde Dünyadaki tüm depremlerin % 68'i Pasifik kuşağında, % 21'I Akdeniz - Himalaya kuşağında ve geri kalan % 11'i ise diğer kıtalarda yer almaktadır. Bütün dünyada bir yılda açığa çıkan deprem enerjisinin (1025 erg) % 80'i Pasifik kuşağından yayılır. Yeryüzünde birinci derecede deprem ülkeleri Pasifik çevresinde: Aleut adaları, Kalifornia, Meksika, Şili, Peru; Akdeniz havzasında: İspanya, İtalya, Yugoslavya, Yunanistan, Türkiye, İran; Asya'da: Kafkasya-Himalaya, Pamir Baykal zonları, Endonezya adaları, Filipinler, Japonya, Kamçatka; Kuzey Afrika, İzlanda, Azotlar, Yeni Zelanda ve Hawaii çevresidir. Bu ülkeler aynı zamanda volkanik faaliyetin ve tektonik hareketlerin aktif (diri) olduğu bölgelerdir.
Buna karşın, Sibirya, Kanada, İç Afrika ve Brezilya gibi eski çekirdek masifler üzerinde hemen - hemen hiç bir deprem duyulmaz.
Depremselliği en yüksek olan ülkeler ise Japonya, Batı Meksika, Malezya ve Filipinlerdir. Akdeniz kuşağı ve Kalifoniya (ABD) ikinci sırada yer alırlar.
Kıtalar olduğu gibi, ayrı ayrı ülkelerde de depremsellik bölgelere göre değişik değerler taşır. Bir ülkede bazı bölgeler sık - sık şiddetlice sarsıldıkları halde, diğer bölgeler daha az sayıda ve daha hafif depremlerden etkilenirler. Böylece, kıtalar ve ülkeler depremsellikleri birbirinden farklı bölgelere veya zonlara bölünebilmekte, bu verilerden yararlanılarak deprem bölgeleri veya deprem zonları haritaları yapılmaktadır.
Türkiye ise deprem riski en az olan alanlar Tuz gölü ile Anamur- Silifke arasındaki bölge ve Güneydoğu Anadolu’da Suriye - Irak sınır bölgesidir.